Patara – Camel Camping

Patara – Camel Camping

Patara , Antalya sınırları içerisinde Fethiye ile Kalkan arasında kalan şimdiki adıyla Gelemiş Köyü olarak bilinen antik kentimiz.  Likya birliğine de başkentlik yapmış önemli atik kentlerden.

Patara plajı ise 18 km’lik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun plajı.  Tabiri caizse ucsuz bucaksız kumsalında kendinize özel alanlar yaratabileceğiniz,  dalga sesleriyle kalabalıklardan uzak saatler geçirebileceğiniz  ender plajlardan.  Denizi sığ ve dalgalı, kumsal ince kumlu. Berrak bir sudan bahsetmek zor.

20140520_124944

Gelemiş , küçük pansiyon ve otellerden, aile işletmeleri restoranlardan oluşan güzide bir köyümüz.  Farklı zamanlarda uğramış olmamıza rağmen şimdiye kadar ciddi kalabalıklara ne köyde, ne de antik kent ya da plajda rastladık.  Ancak yoğun sezon aylarında sınırlı kapasitesi nedeniyle konaklama imkanı bulmak zor olabilir, dikkat etmekte fayda var.

Ziyaretçilerin büyük bölümü Fethiye ve Kalkan’dan gelmekte. Özellikle Kalkan’a olan yakınlığı nedeniyle İngiliz turistler tarafından epey tercih edilen bir plaj.

Pattara’da kamp alanı noktasında sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum.  Kamp alanı olarak hizmet veren bilinen birkaç yerin dışında da çadır kurulabilecek alternatifler rahatlıkla yaratılabilir. Yöre insanı ve yerleşik işletmeler de bu konuda kesinlikle yardımcı olacaktır.

Camel Camping,  Mehmet bey tarafından işletilen kamp alanı. İşletmek derken bunu belirli bir ücret karşılığında yaptığı anlaşılmasın. Kendisine ait Camel Bar’ın karşısındaki araziyi kamp alanı olarak düzenlemiş ve kampçıların kullanımına herhangi bir karşılık beklemeden sunmuş. Ağaçların gölgesinde bungalovlarıyla, sedirleriyle, barbeküsüyle kullanışlı bir kamp alanı oluşturmuş. Bungalovların anahtarı üzerinde ve misafirlerin kullanımına hazır. Ancak bungalovlar için beklentilerin yükseltilmemesi de şart 🙂

Kamp alanında lavabo/duş imkanı hemen karşısındaki Camel Bar’dan sağlanabiliyor. Kullanım konusunda harhangi bir sıkıntı yok; temiz lavabo ve sıcak duş imkanı Camel Bar tarafından misafirlere karşılık beklenmeksizin sunulmakta. Camel bar oratmı ve işletmecisinin yarattığı havayla bölgenin en havalı barı.

Karavan konaklaması için kamp alanının arka tarafındaki arazi rahatlıkla kullanılabilir.

Kum tepesi Patara antik kentine/plajına kaçak girişlerin yapılabileceği J mükemmel deniz manzarasına sahip bakir bir giriş noktası.  En azından bir kez plaja bu noktadan giriş yapılmalı. Plajdaki işletmeye ve şezlonglara uzak bir noktadan giriş yapıldığından uçsuz bucaksız kumsalda kimsesizliğin tadı çıkarılabilir.

Patara hakkındaki herşey için(konaklama, aktiviteler, turlar..) Camel Bar/Camping işletmecisi Mehmet bey’den bilgi alınabilir. Kendisinin hem kamp misafirlerine hem de Patara ziyaretçilerine seve seve yardımcı olacağını düşünüyorum. Şu sıralar Patara’yı daha bilinir kılmak adına elinden geleni ardına koymamaktadır.

Kamp alanı özellikleri;

Elektrik : Kısmen (Camel Bar’dan sağlanabilir)

Tuvalet : Var  ( *** )

Mutfak Alanı : Yok

Ücret :  Ücretsiz

20140520_124951

20140519_191257

20140521_091138

20140521_091108

Yorum bırakın